Quist & Quist

Quist & Quist är samarbetet mellan Lisa Niane Lilliequist och Karolina Lilliequist. Vi är två systrar som tecknade mycket som barn och i vårt Småländska hem fanns alltid fri tillgång till pennor och papper. Kreativitet och intresse för hantverk och konst fördjupades genom konstnärliga studier av olika slag men alltid på varsitt håll med olika inriktningar. Det är först nu, under namnet Quist & Quist som vi väljer att arbeta tillsammans och omvandla våra olikheter till ett drivmedel.


Lisa Niane Lilliequist - Mud & Dreams

Lisa förälskade sig i lera redan på gymnasiet. Hon har en stor passion för materialet och dess möjligheter. Hantverksskickligheten som keramiker har förfinats genom åren, först under två år på Oskarshamns folkhögskola, sedan två år keramik på Capellagården, efter det började hon på Konstfacks keramik och glas-linje men valde att ta en annan väg. Hon fördjupade sig i andra perspektiv av skapandet i kurser om interkulturella relationer och levande verkstad.

Lisa tillför samarbetet struktur, kvalité, noggrannhet och en hälsosam pessimism.


Karolina Lilliequist - Din tecknare

Karolina gillar att skissa på idéer som snabbt kan slutföras och har därför alltid dragits till arbetet som illustratör. Ända sedan den första konstnärliga utbildningen på Kronobergs folkhögskola har illustratörsjobbet funnits med. Det faller sig naturligt för Karolina att gå på och gå vidare och hon provar gärna nya sätt att utrycka sig konstnärligt. Hon har läst textil form, Stenebyskolan, kurser i 3D design och digital video på Växjö universitet, trädgårdskurser på HDK och slutligen Chalmers femåriga arkitekturutbildning.

Karolina tillför samarbetet snabba processer, bredd, nyfikenhet och en utmattande optimism.